Op 9, 10 en 11 december vonden de Nederlandse Junioren Kampioenschappen plaats in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Aan dit toernooi, wat door Z&PV Nuenen in samenwerking met de KNZB werd georganiseerd, deden namens de club uit Nuenen 2 meiden mee, Julie van Nispen en Arlyn Schouten.

Voor Julie was het een druk weekend, want zij mocht maar liefst op 7 afstanden starten. Op vrijdagmiddag kon ze direct aan de bak, want toen zwom ze de 400m wisselslag met direct haar eerste persoonlijke record als resultaat. Met 5.27.91 haalde ze ruim 2 seconden van haar vorige PR af. Op zaterdagochtend vervolgde ze met haar favoriete 400m vrijeslag, waarop ze op jacht was naar het clubrecord van oud-Olympiër Carla Geurts uit 1985. Na een nagenoeg perfecte race dook ze daar met 4.40.38 bijna een seconde onder en eindigde ze op de 7e plaats van Nederland. In de middag zette ze op de 200m vrijeslag haar 2e tijd ooit neer. Dit bleek de enige afstand te zijn waarop ze zich niet wist te verbeteren, want op zondag waren er nieuwe toptijden op de 100m rugslag, 200m wisselslag en de 100 en 50m vrijeslag

Op die laatste afstand mocht ook haar clubgenote Arlyn Schouten zwemmen. Arlyn is 1 jaar jonger dan Julie, maar wist toch aan de limiet te voldoen voor een jaar ouder. Met 29.54 wist ze naar een 43e plaats te zwemmen, de 28.52 van Julie was genoeg voor een 17e plaats in de einduitslag.

Voor beide dames dus een mooi weekend, vanaf komende vrijdag zwemmen de senioren hun NK kortebaan in Den Haag met voor Z&PV Nuenen maar liefst 12 deelnemers.