Recreatief zwemmen

Houdt uw kind van zwemmen en wil het, in kleine groepen, zonder prestatiedruk en mét veel plezier oefenen voor een volgend zwemdiploma? Dan is de afdeling recreatief een goede keus!

Bij de afdeling recreatief oefenen kinderen in kleine groepen en op het eigen niveau voor het volgende diploma. Ieder kind, ongeacht leeftijd, is welkom. Het enige toelatingscriterium is dat hij of zij minimaal in het bezit is van het A- en B-diploma. Bij ons kan het dan verder oefenen voor het C-diploma en zwemvaardigheid 1, 2 en 3. Daarna bieden wij het stickerzwemmen. Bij het stickerzwemmen worden in korte blokken verschillende takken van de sport aangeboden, zoals waterpolo, snorkelen, wereldslagen en survivalzwemmen. Ieder blok wordt afgesloten met het behalen van het aansluitende diploma.

Plezier in het water staat bij ons altijd voorop. Ons primaire doel is dan ook niet het behalen van het diploma, maar het ontwikkelen en onderhouden van dit plezier en het ontwikkelen van vaardigheden op ieders eigen manier. Er staat geen druk op het behalen van diploma’s, dit is slechts het puntje op de spreekwoordelijke i.

Kwaliteit

Er wordt (zoveel mogelijk) gezwomen in groepjes van maximaal acht kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd onder leiding van een vaste begeleider. Het grootste gedeelte van de lesgevers heeft de bijbehorende diploma’s om te kunnen lesgeven. Het andere deel traint zelf bij de tak wedstrijdzwemmen en bezitten dus voldoende kennis van de technieken. Zij hebben lange tijd meegelopen met een gediplomeerde lesgever en zo de kneepjes van het lesgeven geleerd. Daarnaast zijn wij in het bezit van de licentie Nationale Zwemdiploma’s van de NRZ, waaruit blijkt dat onze zwemlessen over voldoende kwaliteit beschikken. Kijk op de website allesoverzwemles.nl voor meer informatie.

Voortgang

De voortgang van uw kind is te volgen middels de oorkondes die wij twee keer per jaar invullen. Een aantal weken voor het proefzwemmen ontvangen alle kinderen van ons een uitnodiging voor het proefzwemmen of een oorkonde. Op de oorkonde kunt u alle diplomaeisen vinden met daarbij of deze wel of niet door uw kind worden beheerst. Daarnaast organiseren wij een aantal keer per jaar een kijkmoment waarbij u de laatste 15 minuten van de les welkom bent aan de badrand.

Stickerzwemmen

Na het behalen van zwemvaardigheid 3, bieden wij de mogelijkheid om te gaan stickerzwemmen. Deze doorstroom gaat automatisch. In de stickerzwemgroepen krijgen de kinderen een afwisselend aanbod van de verschillende takken van de zwemsport. Het idee hierachter is hen ruimte te geven om te kiezen naar welke afdeling(en) van de vereniging zij willen doorstromen.

Wij bieden hierin de volgende onderdelen aan: synchroonzwemmen, waterpolo, wereldzwemslagen, snorkelen, survival en aquasportief. Ieder onderdeel wordt 8 tot 10 weken geoefend en wordt afgesloten met een moment van diplomazwemmen.

Mogelijkheden

Als uw zoon of dochter interesse heeft mag hij of zij altijd een proefles meezwemmen om de kijken of hij of zij het leuk vindt. Pas daarna spreken we over een toekomstig lidmaatschap.

De recreanten zwemmen in drie groepen:
– maandag 18.00-18.45
– maandag 18.45-19.30
– zaterdag 8.30-9.15
Er kan worden gekozen voor één keer in de week zwemmen, maar ook voor twee keer in de week zwemmen. Vanzelfsprekend zullen de vaardigheden dan sneller ontwikkelen.

Voor vragen, extra informatie en/of een aanmelding voor en proefles kunt u contact op nemen met Susan Teijken door direct te mailen naar recreatief@zpvnuenen.nl.