Fiene strijdt tegen de top van Nederland!

Op zondag 25 februari mocht Fiene (2014) deelnemen aan de landelijke Speedo Jaargangfinales in Leiden. Een minioren-wedstrijd waaraan van iedere leeftijd slechts de top 25 op een afstand mag deelnemen.

Best spannend om als enige zwemster van de vereniging af te reizen naar Leiden, maar vooral ook heel bijzonder. In de maanden voorafgaand aan deze dag, heeft Fiene in verschillende wedstrijden mooie tijden neergezet, maar de tijden waarmee ze zich wist te plaatsen voor deze Speedo Jaargangfinales, zwom ze pas enkele weken geleden. Ze wist zich begin februari te plaatsen op de 100 meter wisselslag en de 50 meter vrije slag.

Een groot zwembad, elektronische tijdwaarneming, een scorebord en een ander startgeluid, kortom: veel nieuwe indrukken voor Fiene in Leiden. Desondanks liet ze zich niet van de kaart brengen. Als je op de vraag ‘hoe ga je zo meteen zwemmen Fiene?’ een antwoord geeft als ‘gewoon hard’, dan ben je er klaar voor. En dat was ze. Op zowel de 100 meter wisselslag (1.38.10) als de 50 meter vrije slag (37.75) wist Fiene wederom haar persoonlijke records aan te scherpen. Een mooie 18e (wisselslag) en 15e (vrije slag) plaats betekent eveneens dat Fiene twee keer bij de beste 20 zwemmers (uit 2014) van Nederland hoort. Een fantastische prestatie!