Op vrijdag 23 juni was het eindelijk zover: alle deelnemers aan de cursus Snorkelen voor Gevorderden mochten op voor hun examen. Her en der waren er toch nog wat zenuwen, maar iedereen heeft het geweldig goed gedaan!

Het kon ook niet anders met zulke waterratten en bovendien heeft iedereen (op één enkeling na) extra kunnen oefenen in de afgelopen maanden. Het examen bestond niet alleen uit de standaard oefeningen voor een geoefende snorkelaar, maar ook uit koprollen voorover én achterover terwijl onderwater door een parcours van hoepels gezwommen werd. Dat is voor zelf de ervaren snorkelaar nog best een opgave. Gelukkig sloten we het examen af met het omhoog blazen van emmers met daaraan een loodgordel. Alle emmers kwamen met 1 tot 3 keer blazen omhoog!

Drie snorkelaars mochten nog een aantal extra oefeningen doen, zodat ze naast het Gevorderden ook het Beginners Brevet in ontvangst mochten nemen. De overige snorkelaars hadden al eerder examen gedaan.

Sep, Isa, Kaat, Gijs, Anna, Milan en Pleun van harte gefeliciteerd! Jullie zijn helemaal klaar voor de volgende uitdaging: snorkelen in Open Water.

Ben je in het bezit van zwemdiploma C en wil je graag een keertje mee komen snorkelen, neem dan contact op via snorkelen@zpvnuenen.nl en maak een afspraak voor een proefles.