Waterpolo

Als je gek bent op zwemmen, balsporten en op het “teamgevoel”, dan is waterpolo jouw sport. Waterpolo is zeker niet gemakkelijk: samen met je team ga je tot het uiterste. Je ziet elementen terug van sporten als voetbal, handbal en rugby. Maar er is één groot verschil: het speelveld bestaat uit water. Waterpolo is spannend, strategisch, intensief en nóóit saai.

Goede teamspirit
Waterpolo is een echte teamsport. Je speelt en traint met je teamgenoten om een goede conditie, baltechniek en wedstrijdtactiek te ontwikkelen. Je raakt steeds beter op elkaar ingespeeld. Een goede teamspirit – dáár gaat het om. Het tempo van waterpolo ligt hoog en je moet blindelings op je teamgenoten kunnen vertrouwen.

Een stevig potje balsport
Samen met zes andere spelers ga je in een wedstrijd de strijd aan met de tegenstander. De tijdsdruk is hoog. Als je team niet binnen 30 seconden een schot op doel doet, krijgt de tegenstander de bal. Je hebt tactisch inzicht nodig om de tegenstanders slim te omzeilen. Even bijkomen kan niet, je bent constant in beweging. De bal mag je maar met één hand spelen, dus een goede techniek en motoriek zijn onontbeerlijk. Waterpolo is een opwindend en snel balspel, waarin je op zoek gaat naar je grenzen en die van je team.

Training en samenwerking

Een goede waterpoloër worden, betekent veel trainen. Krachttraining en conditietraining zijn daarbij vaste ingrediënten. Ook leer je tijdens de waterpolotrainingen alles over een goede lichaamshouding, aanval, verdediging, tactiek en balvaardigheid. Uiteraard werk je niet alleen aan een goede samenwerking met je team, maar houdt de trainer ook jouw persoonlijke ontwikkeling goed in de gaten. De trainingen zijn intensief, afwisselend, en vol actie.

Meedoen? Welkom!

Als je het leuk vindt om kennis te maken met waterpolo kan je altijd vrijblijvend een aantal keren mee doen met de trainingen. En heus, die trainingen zijn stevig, maar er wordt rekening met je gehouden. Stuur rechtstreeks een mail naar waterpolo@zpvnuenen.nl of vul het contactformulier in!

Tijden

Het is belangrijk dat je regelmatig meetraint. De jeugdige waterpoloërs trainen elke vrijdagavond (van 18.00 tot 18.55 uur) in het Feel Fit Center. De andere waterpoloërs trainen elke dinsdag-  (21.00 tot 22.30 uur in De Tongelreep), donderdag- (19.00 tot 20.00 uur in De Drietip) en vrijdagavond (21.45 tot 23.00 uur in het Studentensportcentrum).

Naast de hierboven genoemde trainingsdagen is er voor alle waterpoloërs op maandagavond (20.15 tot 21.15 uur) een conditietraining.
Bijna alle competitiewedstrijden worden op zaterdag (middag/begin van de avond) gespeeld.