Recreatief

Bij de afdeling recreanten zwemmen kinderen die allen voor verschillende diploma’s aan het oefenen zijn. Het enige toelatingscriterium is dat je minimaal in het bezit bent van je A- en B-diploma. Bij ons kan je verder oefenen voor het C-diploma en zwemvaardigheid 1, 2 en 3. Ons doel is plezier in zwemmen houden en de technieken verbeteren. Wij werken wel naar de diploma’s toe maar het is niet de bedoeling om zo snel mogelijk een diploma te behalen.

Kwaliteit

De zwemmers bij recreatief zwemmen in groepjes van maximaal acht kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd. Wij zorgen voor evenredige groepjes. Elke groep heeft een vaste begeleider. Het grootste gedeelte van de lesgevers heeft de bijbehorende diploma's om te kunnen lesgeven. Het andere deel traint zelf bij de tak wedstrijdzwemmen en bezitten dus voldoende kennis van de technieken..Zij hebben een jaar meegelopen met een gediplomeerde lesgever en zo de kneepjes van het lesgeven geleerd.

Mogelijkheden

Als je interesse hebt mag je altijd eerst een keer mee komen zwemmen als proef daarna kun je echt beslissen of het iets voor je is.
De recreanten zwemmen op maandagavond en zaterdagochtend. Je kan kiezen of je één of twee keer per week een half uur wilt zwemmen. Als je in het bezit bent van je C-diploma kan je kiezen of je verder gaat oefenen voor je zwemvaardigheid 1, 2 of 3. Je kan er ook voor kiezen om binnen de vereniging door te stromen naar een andere afdeling. Een combinatie is ook mogelijk. Als je meer informatie wilt over een andere afdeling kijk dan op de pagina van die afdeling.

Voor vragen, extra informatie en/of aanmeldingen kunt u contact op nemen met Monique van de Meer (contactformulier)

Recreatief nieuws

Copyright 2012