Synchroonzwemmen

Synchroonzwemmen, vroeger ook wel ‘kunstzwemmen’ genoemd, is een typische meisjessport die enigszins te vergelijken is met ballet, maar dan in het water. Het is een mooie sierlijke sport, waarbij je alle zwemslagen goed leert te beheersen, maar ook gevoel voor muziek en uithoudingsvermogen moet hebben.

Dansen in het water
Op de maat van de muziek worden zwemslagen afgewisseld met arm- en beenbewegingen. Meer nog dan bij dansen kun je je hele lichaam gebruiken.
Onder en boven kunnen  zonder problemen worden omgedraaid. In één vloeiende beweging kun je naar het publiek zwaaien, waarna je onderduikt om vervolgens je benen in de lucht te steken.

Veelzijdig
Je kunt alleen of in een groep zwemmen. De stijl en muziekkeuze passen we grotendeels aan jouw voorkeuren aan. Ook als je net begint, beheers je al snel voldoende techniek om enkele eenvoudige figuren uit te voeren. Als gevorderde synchroonzwemster zal je ontdekken dat er ontzettend veel mogelijk is en zal je alle figuren combineren tot een boeiend geheel.

Extreme Sports Jet Skiing

Interesse?

Houd je van zwemmen, maar wil je wel eens wat anders dan alleen maar baantjes trekken? Ben je in het bezit van het C-diploma en houd je van dansen en muziek en wil je dat eens in het water proberen samen met anderen? Dan is synchroonzwemmen misschien wel de sport voor jou! Ook als je al een aantal andere sporten hebt geprobeerd en al wat ouder bent is instromen geen probleem!

Kom eens een keer een proefles mee zwemmen! Dat kan in principe altijd op maandagavond in het Feel Fit Center van 18:15 – 19:30 uur of zondagochtend van 08:30 – 10:45 uur. Je kunt hiervoor contact opnemen via synchroonzwemmen@zpvnuenen.nl of door het contactformulier in te vullen.

Zwemtijden

Maandag
18:15 – 19:30 uur: Aanloop
19:00 – 20:15 uur: Age 1, Age 2, Junioren en Senioren

Zondag
8.30-10.45: Aanloop, Age 1, Age 2, Junioren en Senioren

Show

Jaarlijks organiseren we in juni of juli onze show. Tijdens deze show laten de zwemsters hun kunsten zien in mooie badpakken. Zoals al eerder beschreven staat; deze badpakken worden in overleg met de andere door ouders/verzorgers van de groep waar uw dochter zwemt, geregeld. De kosten van de badpakken zijn voor eigen rekening. Verder is het de bedoeling dat meisjes een haarstukje in hebben, dat past bij het badpak. En om het helemaal af te maken kan een badpak eventueel versierd worden met bijvoorbeeld pailletten. Ook hiervan zijn de kosten voor eigen rekening.

Aan ouders/verzorgers wordt een verzoek gedaan om mee te helpen voor, tijdens en na de show. Denk hierbij aan het aankleden van het zwembad, haren en make-up voor de meisjes, muziek, klaarzetten van stoelen etc. Er wordt t.z.t een informatiebrief via de mail gestuurd.