Z&PV Nuenen sluit seizoen uit en thuis af


Met een wedstrijd in het eigen bad in Nuenen en eentje in Duitsland heeft Z&PV Nuenen het zwembad seizoen 2016-2017 afgesloten. In Duitsland leverde dat een stapel eremetaal op, terwijl in Nuenen het persoonlijke records regende.Buitenbad in Soest
Op zaterdag werd er door een tiental zwemmers deelgenomen aan een wedstrijd in het Duitse Soest. Deze uitnodiging was binnengekomen via Liselot van der Velden die daar vorig jaar een tijdje heeft getraind toen ze er met haar ouders woonde. Voor de meeste zwemmers betekende dit hun eerste wedstrijd in het buitenbad en vooral op de rugslag was dat even wennen (moeilijk om rechtdoor te zwemmen). Toch sneuvelde er een aantal persoonlijke record, onder andere voor Lotte Bastiaansen en Liselot, en werd er een enorme hoeveelheid medailles in de wacht gesleept: 32x goud, 1x zilver en 3x brons. Daarbij waren vooral de overwinningen op de estafettes indrukwekkend. Lotte en Liselot werden samen met Monique Huizing en Robin Goossens dik eerste op de 4x50m vrijeslag, terwijl Milan Meurs, Joeri Phaff, Frans Slaats, Chris Verhoeven, Bram Zwetsloot en trainer Martin de Wildt bij de heren zowel de 4x50vrij als 4x50wisel met overmacht wonnen. De dag werd afgesloten met een lekkere barbecue, een poolparty en een gezellige overnachting in een grote tent.
Laatste thuiswedstrijd van het seizoen
Op zondag stond de laatste thuis wedstrijdstrijd op het programma, het laatste deel van de solo competitie. In eigen bad zwemt het altijd lekker en dus sneuvelde het ene na het andere persoonlijke record. Zo kwam Joep Dedding tot 4 nieuwe PR’s , iets wat Jonah Popken, Lotta van Kemenade, Koen van den Wildenberg en Remco Verhoeven ook voor elkaar wisten te krijgen. Met 3 PR’s bleven Timo Bossema, Charlotte Hoogendoorn en Shreya Kumar daar niet ver achter, terwijl er nog een hele rits met zwemmers 1 of 2 nieuwe toptijden op de klok wisten te zetten.
De wedstrijd en daarmee ook het binnenbadseizoen werd hier afgesloten met een spectaculaire mix estafette, waarbij de jongens en meiden eens een keertje tegen elkaar konden strijden.
Afsluitende barbecue
Komende vrijdag eindigt Z&PV Nuenen het binnenbadseizoen definitief met een barbecue, waarna het tot eind augustus vakantie is. De eerste duik in het zwembad van seizoen 2017-2018 zal plaatsvinden op 28 augustus. 

Meer wedstrijdzwemmen nieuws

Copyright 2012