Z&PV Nuenen zwemt voor KWF!In de nacht van 8 op 9 april 2016 heeft een team van Z&PV Nuenen meegedaan aan de KWF zwemmarathon samen met Maarten van der Weijden en in totaal 120 estafette zwemmers. In 12 uur zwemmen werd door Z&PV Nuenen 54000 meter afgelegd en is er in totaal 44000 euro voor KWF ingezameld. Op 20 april komt er een reportage van dit evenement in de KWF tv-show.


Meteen toen Maarten aankondigde om een marathon te gaan zwemmen werd er binnen onze club al geopperd om hieraan mee te doen. In no time haden zich 16 deelnemers aangemeld. Koen Woestenborghs wierp zich op als teamcaptain (hij heeft dat geweldig gedaan!) en heeft contact gezocht met de KNZB en het KWF. In eerste instantie ging dit erg moeizaam omdat eigenlijk niemand bij deze organisaties wist van wat en hoe. Uiteindelijk kregen we een bevestiging dat we mochten deelnemen, maar het bleef nog lang onduidelijk wat er precies ging gebeuren en wat er van ons verwacht werd.


Na lange tijd werd het duidelijk: Maarten van der Weijden gaat 42200 meter zwemmen en de begeleidende estafette teams gaan 12 uur zwemmen. De start is op vrijdagavond 8 april om 23.00 uur precies en als Maarten zijn afstand heeft afgelegd zwemmen de teams door tot 11.00 uur.

Voorbereiding.
Een voltallige vergadering blijkt niet mogelijk door afwijkende agenda's en uitwonende studenten, maar gelukkig hebben we Whatsapp!
We hebben besloten om de zwemmers in te delen in 4 groepen. Het eerste idee was om met elke groep een uur te zwemmen. Maar omdat het veel leuker is om het eerste en het laatste uur gezamelijk te zwemmen, werd besloten om tussen het eerste en laatste uur een verdeling van 50 minuten per groep te maken.
Groep 1: Thomas van Ekert, Loes Kolenberg, Femke Hendrikx en Bas Gibbels
Groep 2: Wouter Sijmons, Koen Woestenborghs, Maurits Vincent en Bram Zwetsloot
Groep 3: Joeri Phaff, Bart Cooymans, Danila van den Hoogenband en Meike Nauta
Groep 4: Jeroen Schelling, Monique Huizing, Frans Slaats en Berend Geurts
Nu nog proberen om zo veel mogelijk exposure te genereren via facebook en donaties binnen te halen voor het KWF. De donaties kwamen in eerste instantie mondjesmaat binnen, daarna barste het los.
Catering regelen, begeleiding regelen, we zijn er klaar voor.

Vrijdag 8 april.
Eindelijk! Het is zover. Het team moet aangemeld worden om 20.30 uur. De meesten komen rond 22.00 uur aan in het zwembad. Om 22.20 uur is de briefing. een juffrouw van het KWF vertelt in het kort wat er gaat gebeuren. Een meneer van de KNZB heeft nog huishoudelijke mededelingen, dat we onze rotzooi moeten opruimen en zo (pfff, dat weten we wel hoor!). Nog even een peptalk van Maarten en dan opstellen in de voorstartruimte.
Na de prijsuitreiking van de SwimCup stelt elk team zich op bij de toegewezen baan, wij hebben baan 2. Elk team wordt voorgesteld en toegejuicht door het publiek. Er is nog veel publiek gebleven na de finales en er zijn ook veel mensen speciaal gekomen om de marathon aan te moedigen.
Aftellen naar 23.00 uur en we zijn gestart!

Van 23.00 tot 0.00 uur zwemmen we met z'n allen, ieder 100 meter. Zodat de toeschouwers allemaal hun favoriete zwemmer in actie kunnen zien. Vanaf 0.00 gaan we per groep van 4 estafette zwemmen. Binnen elke groep wordt zelf bepaald welke afstand er per persoon gezwommen wordt: 100, 200, of 400 meter of een combinatie hiervan, wel zo dat elke zwemmer evenveel zwemt.

Vanaf 0.00 uur verdwijnen de toeschouwers en wordt het snel stiller in het bad. Gelukkig blijft het licht op volle sterkte aan en blijft de muziek aan, anders wordt het wel erg moeilijk om wakker te blijven. We hebben 2 kleedkamers waar we bedden hebben liggen zodat je kan omkleden en wat kan rusten. Groep na groep komt in actie om hun meters te maken. Buiten het water is het gezellig met zoveel mensen met hetzelfde doel.

Gedurende de nacht wordt het zwemmen toch wel zwaarder, maar gelukkig is Anne Gibbels er om de vermoeide spieren weer wat op te knappen, Super gedaan Anne! Ook het bubbelbad is heerlijk om op te warmen en te ontspannen. Marjolein van Ekert en Kitty Gibbels zorgen voor de inwendige mens. We zijn dus absoluut niets te kort gekomen. Geweldig gedaan Marjolein en Kitty! Rene Gibbels en Carla Schelling maken het begeleidingsteam compleet. Super gedaan Rene en Carla.

En Maarten? Die zwemt. Baantje na baantje na baantje na baa.. (dat ga ik nu niet 844 keer hehalen hoor!)

Om 9.35 uur zwemt Maarten zijn laatste meters (van deze marathon dus). Alle estafette zwemmers liggen in de naastgelegen banen in het water om hem aan te moedigen. Wat een mooi moment!

Na 11 uur lekker, gezellig en ontspannen zwemmen komt Martin de Wildt binnen. Dus moet er meteen weer een wedstrijdje van gemaakt worden! Een ijsje voor wie het dichtst bij zijn pr zwemt. Danila gefeliciteerd!

Het laatste kwartier zwemmen Diede Struijk en Robert Zwetsloot (de vader van Bram) ook mee. We weten waar we het voor gedaan hebben.

Nog even op de foto met z'n allen en met Maarten. Alle zooi weer inpakken. Buiten is het zonnig en warm. Deelnemers aan de SwimCup hebben zich verzameld om aan hun dag te beginnen. Toch een vreemde ervaring na zo'n drukke nacht. Lekker naar huis en uitrusten!

Wat een geweldige nacht! Hartelijk dank aan iedereen die hieraan bijgedragen heeft.
We hebben Z&PV Nuenen op een geweldig positieve manier laten zien, maar vooral het een bijdrage geleverd aan het kankeronderzoek en onder de aandacht gebracht.Meer wedstrijdzwemmen nieuws

Copyright 2012