Chris Verhoeven Nederlands Kampioen!


Bij de jaargangfinales in Leiden, het Nederlands kampioenschap voor minioren, heeft Chris Verhoeven dubbel goud behaald. Op zowel de 400vrij als 100wissel was hij de snelste van zijn leeftijd en mocht hij dus plaatsnemen op het hoogste podium.
Daarnaast greep hij ook nog zilver op de 50 en 100vrij, de 200wissel en de 100vlinder. Met die prestaties was hij de enige in zijn leeftijd die op alle afstanden waarop hij aan de start verscheen prijs haalde. 

Driemaal zilver

Op zaterdag verscheen Chris aan de start op de 100m vrijeslag, 200m wisselslag en 100m vlinderslag, alle drie afstanden waarop het podium haalbaar moest zijn. Bij de vrijeslag speelden de zenuwen hem toch wel parten, maar ondanks dat greep hij een mooie zilveren prijs. Eveneens zilver was er op de 200m wisselslag, waarop hij in de laatste baan net zijn concurrent Jason niet meer in wist te halen: 2.36.57 voor Jason tegen 2.36.93 voor Chris. Gebrand op de titel ging Chris ook op de 100vlinder vol de strijd aan, maar ditmaal was Jay de Vries net iets sneller en dus sloot Chris de dag af met driemaal zilver.

Zilver door jury beslissing

Op dag 2 stonden er wederom 3 afstanden op het programma, de 50m vrijeslag, 400m vrijeslag en de 100m wisselslag. En was het verschil tussen goud en zilver op zaterdag al klein, op de 50vrij was het nog kleiner. Op het oog tegelijk tikten Jay en Chris aan, waarop de jury moest beslissen wie er gewonnen had. Helaas voor Chris besloten zij dat Jay eerder had aangetikt en dus was er wederom zilver voor Chris, in dezelfde tijd als de winnaar.

Dubbel goud

Met nog 2 afstanden te gaan was de gang naar het podium Chris dus wel bekend, de hoogste trede had hij echter nog niet gehaald. Maar op de 400vrij was het wel raak. Van begin tot het einde controleerde hij de race en toen hij op 100m voor het einde versnelde moest ook zijn laatste concurrent David Groenewegen van PSV het antwoord schuldig blijven. Met 4.50.17, een verbetering van zijn persoonlijk record met ruim 8 seconden, was er eindelijk die zo begeerde titel jaargangkampioen van Nederland. Gedragen door dit succes dook Chris daarna het water in op de 100m wisselslag. Ditmaal zonder twijfel en met grote overmacht won hij hierop zijn tweede titel, de nummers 2 en drie tikten ruim 2,5 seconden later aan.

Dordrecht

Trots nam Chris zijn gouden bekers en extra prijzen van Speedo in ontvangst en kon er nagepraat worden over alle races. Plus vooruit gekeken worden naar de langebaan kampioenschappen op 3 juli. Dan mag Chris wederom de strijd aangaan met zijn leeftijdsgenoten, ditmaal in het 50m bad van Dordrecht. 

Meer wedstrijdzwemmen nieuws

Copyright 2012