Eerste buitenduik PADI Open Water groep


Zondag 5 juni en Zaterdag 11 juni was het dan eindelijk zover. De cursisten voor de PADI junior openwater cursus mochten hun eerste buitenduiken gaan maken (bekijk hier de foto's).

Als lokatie werd er gekozen voor het Zilvermeer in Mol (B). De keuze voor het Zilvermeer ligt voor de hand: Het zicht in het Zilvermeer is goed (soms wel 10mtr), er zijn diverse faciliteiten aanwezig zoals vulstation, verhuur van duikspullen, douches en restaurant.
Behalve voor Bart (hij is met de vervolgopleiding Advanced Openwater bezig) was het voor iedereen de eerste buitenduik. Allemaal erg spannend dus, niet alleen voor de cursisten maar ook voor de aanwezige ouders.

Tijdens de briefing door instructeur Max Bust werd bekend hoe de dag eruit zou zien en wie met wie zou gaan duiken.
In het totaal werden er over de 2 dagen 4 duiken gemaakt en diverse oefeningen boven water gedaan.
Al met al een leuke en spannende belevenis voor alle cursisten welke allemaal hun uiterste best gedaan hebben om het tot een goed einde te brengen. Helaas zijn niet alle cursisten er in geslaagd om alle vereiste duiken te maken. Dit had er mee te maken dat niet iedereen 2 dagen aanwezig kon zijn of omdat men verkouden was en duiken niet mogelijk was. Voor deze cursisten komt nog een herhalingsdag. Uiteindelijk zijn Bas, Rens en Kim geslaagd voor hun (J)OWD brevet en zullen de anderen ongetwijfeld volgen.

Meer Snorkelen en Duiken nieuws

Copyright 2012